HAKKIMIZDA

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Sağlık Bilimleri Enstitüsü kurulması; Milli Eğitim Bakanlığının 11 Eylül 2013 tarihli ve 2416304 sayılı yazısı üzerine,  28 Mart 1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun ek 30' uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulu' nca 12 Kasım 2013 tarihinde kararlaştırılmış ve faaliyete geçmiştir.

Lisansüstü eğitim vermek amacıyla enstitü bünyesinde Sağlık Bilimleri Yüksekokulu ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bulunmaktadır.

Sağlık alanında yarının liderlerini yetiştirmeyi hedefleyen İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, evrensel standartlarda bir eğitim ve araştırma kurumu olmayı hedeflemiştir.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü olarak nitelikli Lisansüstü programlarıyla, ulusal ve uluslararası düzeyde bilime katkı yapacak, yaratıcı, çağdaş ve bilimsel düşünceye sahip, alanında yetkin insanlar yetiştirmek. Eğitim, araştırma ve uygulama alanında kalite, verimlilik ve akreditasyon koşullarını yerine getiren, etik değerlerden ödün vermeyen, ürettiği bilimsel bilgileri insanlığın hizmetine sunan rekabetçi, gerekli bilgi, davranış, teknoloji kullanım becerisi ile ilgili sorumluluk almış mezunlar verebilmek.